Uw huurder betaalt niet? Uw verhuurder in gebreke stellen?

Zowel huurders als verhuurders beschikken over aanzienlijk veel rechten en plichten. Wilt u een correcte huurovereenkomst opstellen of ondertekenen? Betaalt uw huurder zijn huurgelden niet of houdt uw verhuurder zich niet aan de afspraken? Hoe zit het nu precies met opzeggingstermijnen of vergoedingen bij vervroegde beëindiging of ontbinding van het huurcontract? Onze advocaten zijn actief over heel Vlaanderen en bieden u juridische bijstand op hoog niveau.

img-Familierecht

Het huurrecht in verstaanbare taal

Onze advocaten huurrecht kenmerken zich door hun menselijke aanpak. In ons advocatenkantoor tussen Dendermonde en Gent primeert kwaliteit op kwantiteit. We nemen telkens uitgebreid de tijd om uw verhaal 100% te begrijpen en delen onze vakkennis met u in eerlijke en klare taal, in elke fase van uw proces.

Onze advocaten huurrecht ontrafelen de huurwetgeving

Gezien de zeer complexe huurwetgeving kan u reeds in een vroege fase beroep doen op onze advocaten om problemen achteraf te voorkomen. De wetgeving voor woninghuur of privaathuur kent bovendien andere regels dan die van de handelshuur. Voor beide domeinen kan u rekenen op onze advocaten voor:

  • revisie van huurcontracten en andere documenten
  • juridische bijstand bij geschillen die voor het vredegerecht gebracht moeten worden
  • opmaak van algemene huurvoorwaarden
  • adviesverlening in diverse situaties

Woninghuur of privaathuur

We behartigen de belangen van zowel de huurder als de verhuurder.

Huurder

In het geval van een gebrekkige woning kan u als huurder een genotsvergoeding vorderen. Bij zeer ernstige gebreken kan zelfs een vernietiging van het huurcontract plaatsvinden. Zet uw verhuurder u onterecht uit de woning? Dan kan u een schadevergoeding vorderen.

Verhuurder

Uw huurder betaalt de huurgelden niet of onregelmatig? De huurder veroorzaakt schade in uw huurwoning? In dat geval kunnen we ervoor zorgen dat de huurder het pand verplicht moet verlaten of een schadevergoeding dient te betalen.

Handelshuur

De handelshuurwet is van dwingend recht. Dat wil zeggen dat de partijen er niet van mogen afwijken, tenzij de wet het toelaat. Onze advocaten huurrecht kennen deze rechtsmaterie tot in het kleinste detail en kunnen u als verhuurder uitgebreid op de hoogte brengen van de vele waarborgen voor de handelshuurder.

background-cta

Uw huurcontract opzeggen? Uw huurder betaalt niet? Onze advocaten staan u bij.

STEL ONS UW VRAAG!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.