Geschillenbeslechting, consumentenbescherming en inbeslagname

Wilt u een advocaat onder de arm nemen voor geschillenbeslechting in de bouwsector? Wenst u advies over uw rechten als consument? Krijgt u te maken met een inbeslagname of heeft u schade veroorzaakt of geleden? Ons advocatenkantoor tussen Dendermonde en Gent legt zich toe op al deze aspecten van het burgerlijk recht.

img-Familierecht

Menswaardige geschillenbeslechting

Onze advocaten zijn actief over heel Vlaanderen, van Gent, Wetteren en Dendermonde tot Antwerpen. Ze hechten enorm veel belang aan een menselijke benadering. We pakken uw zaak aan op een toegankelijke, begripvolle en professionele manier en we nemen uitgebreid de tijd om naar uw verhaal te luisteren. Voor ons primeert kwaliteit op kwantiteit.

Onze rechtsdomeinen onder het burgerlijk recht

Het burgerlijk recht is een brede materie. Bepaalde zaken komen terug in het familierecht en personenrecht, het huurrecht en het verkeersrecht. Onze advocaat burgerlijk recht staat u bij op vlak van de onderstaande domeinen.

Heeft u schade berokkend of schade geleden? Is er sprake van een fout, bijvoorbeeld door een verkeersovertreding of een ander schadeverwekkend feit? Is de schade duidelijk het gevolg van die fout en is er een oorzakelijk verband? Dan kan het slachtoffer een schadevergoeding vorderen. In de meeste gevallen kan u zich richten tot de verzekering waarvoor onze advocaat aansprakelijkheidsrecht u bijstaat. Komt de verzekering niet tussen dan vorderen we de schadevergoeding voor de rechtbank.

Krijgt u te maken met een bouwovertreding of een bouwgeschil met bijvoorbeeld een aannemer, architect of verzekeraar? U kan vertrouwen op onze advocaat bouwrecht voor de opmaak en analyse van overeenkomsten, geschillenbeslechting en advies. Ook hier kan de verzekering of rechtbank tussenkomen voor een schadevergoeding.

Wanneer de schuldenaar de schuldeiser niet terugbetaalt, dan kan u beroep doen op onze advocaat beslagrecht voor een invordering of inbeslagname.

Er zijn twee beslagprocedures:

  • Bij een bewarend beslag kan de schuldenaar zijn onroerende en roerende goederen blijven gebruiken, maar mag hij ze niet verkopen of wegschenken. We vermijden in dat geval dat de schuldenaar zich onvermogend maakt in afwachting van de uitspraak van de rechtbank.
  • Bij een uitvoerend beslag worden de roerende en onroerende goederen effectief in beslag genomen.
  • Wordt er bij u beslag gelegd dan kunnen wij hiertegen verzet aantekenen bij de beslagrechter om het beslag op te heffen.

Onze advocaat consumentenrecht begeleidt en vertegenwoordigt zowel de consument als de ondernemer. We staan in voor de opmaak en revisie van overeenkomsten, zoals algemene en garantievoorwaarden, en voor geschillenbeslechting tussen consumenten en ondernemers.

background-cta

Heeft u nog een vraag voor onze advocaten? Bel ons op of maak een afspraak.

STEL ONS UW VRAAG!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.